wine making

Lumea Noastră

Nu întâmplător Moldova are pe hartă forma unui strugure – aici e lumea noastră, lumea viței de vie și a vinului! Lumea noastră e într-o țară mică, cu vii bogate, ce fac decorul într-un colţ de rai pe pământ. În lumea noastră, îndeletnicirea cu vin este o moștenire, transmisă cu grijă din generație în generație. În lumea noastră, trăiesc gospodari care transformă via în pasiune. Aici vinul este o muzică ce răsună departe de hotarele țării.

În lumea noastră vița de vie e regină. Moldova are cea mai mare densitate a viilor din toată lumea – 3.8% din teritoriul ţării şi peste 7% din suprafaţa terenurilor arabile. Pasiunea de a face vin se transmite în lumea noastră din tată în fiu, iar viile și vinul spun o poveste de mii de ani.

Încă înainte de Hristos, vinul a fost pe aceste pământuri monedă de schimb şi trofeu în lupte. Viţa de vie a fost atestată aici  cu 7 000 de ani î. Hr. Un vers din celebra „Iliada” a lui Homer spunea: „Războinicii greci s-au dus în Tracia să găsească vinul”. Viticultura a atins apogeul în secolul XV, în timpul domniei lui Ştefan cel Mare. Vinul moldovenesc a fost recompensat cu prima Medalie de aur încă în anul 1878, la Expoziţia Mondială din Paris, iar pe timpul Uniunii Sovietice, Moldova era cel mai mare furnizor de vinuri din URSS.

Cunoaște istoria maurt

Descoperă Regiunea Maurt

vezi țara noastră
sticle

TEHNOLOGIA SUCCESULUI

AFLĂ MAI MULTE
tirbuson

Premiile noastre

Vezi Toate Premiile
tirbuson

Parteneri

Vezi Toți Partenerii
tirbuson

Limbă:

  • EN
  • RO
  • RU
Maurt logo

Pentru a continua navigarea este necesar să confirmați că aveți 18 ani împliniți

Vă rugăm să verificați vârsta